Ademtrainer in opleiding

Ademen doen we dag en nacht, maar wat gebeurt er dan eigenlijk?
Hoe ademen we en is dat effectief? Waar heeft de adem allemaal invloed op?
Het ademen zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof in het bloed komt, wat ons weer brandstof geeft om inspanningen te verrichten.
Naast deze ene logische verklaring heeft adem op heel veel processen invloed in het lichaam. Denk hierbij bv. aan de stofwisseling, spijsvertering en immuunsysteem.
Als we stress hebben, angstig zijn of boos zijn, beïnvloed dat de manier waarop we ademen. En dat alles terwijl we ons daar nauwelijks bewust van zijn. Wat is nu goed ademen? Zou het niet mooi zijn, als we de adem kunnen sturen, zodat we stress, angst of boosheid kunnen verminderen en de adem weer zo in kunnen zetten dat we er fit van worden en de vele processen in het lichaam de ondersteuning geven die het nodig heeft?
Graag begeleid ik je zodat je zelf weer grip hebt op de adem in plaats van dat de adem grip heeft op jou.

Met de methode Beter Ademen® help ik je inzicht te krijgen in wat de verschillende manieren van ademen met je doen.
Daarbij ervaar je hoe veel een goed adem patroon oplevert in het creëren van meer lucht, energie, weerstand maar zeker ook rust en ontspanning.
Je krijgt hiermee een hele fijne tool in handen om zelf mee aan de slag te gaan.
De opleiding Beter ademen® bestaat uit 2 jaar, waarbij ik het 1e jaar heb afgerond. Dit betekent dat ik coach/trainer ben in het geven van ademtherapie volgens deze methode.

Ik combineer deze methode met Kinesiologie en Reiki waardoor we ook verder kunnen kijken naar waar er extra ondersteuning in het ademproces nodig is.